Message Aboard For Visitors

Free Gift For U All ;] cepat tekan !

Tuesday, 27 December 2011

Cara Membuat Header [Non-Transparent]

First >> Download Photoscape dulu (.)

-Photoscape Free Software-


Dah ? Habis Download dah ?

Second >> Bukak Photoscape kalau x mcm mne nk boatt kan ? huhu ..

Steps...Ikut Gambar Di bawoh ---


pilih editor...


tekan new photo...... , adjust lebar/tinggi header sendiri...


tekan object , ...tekan gambar kecil tu..pilih gambar kesukaan..drag lah ketempat yang mahu 


tekan pulak icon "T" kat bawah tu... adjust tulisan mengikut kesesuaian ...


drag ke tempat yang dikehendaki....


and Save !

itu saja = Gud LucK ! ^-^=
Assalamua'laikum W.H.B

Be My Commentors and Likers Oke ;]

My Malaya Tiger :'')

assalamua'laikum :'')
siot..siot..[boboi RL] huhu. aq dh jaangket sama itu Fynna ! 
Malam2 Bute Ni .. P0st pasal Harimau muda
Harimau Muda --> Malaya Tiger ^-^
kata FYNNA ::
BIAR BETUL KAW , IKA ? SERIUS KAH NI .. NK POST PASAL BOLA ? 
dengan slamber badaknye mulutku mengeluarkan kata-kata ::
HAA LA , . ! BETULLA ! TAKKAN NAK MAIN2 KOT ! ERR .. =_='
hwui3..betulla :)

HARIMAU MUDA [MALAYSIA]

i hate INDONESIA ,
i love MALAYSIA .

mengapalah kejam sangat Indonesia >?


Indonesia Cakap --
malaysiaL

Malaysia cakap --
indUnesia a.k.a Garu dada kuw [garuda]


haha..amacam ? sempoii tak ? >.<

Apa2 pun Wish U luck For everything
GO HARIMAU MALAYA 
FIGHT WITH THEM ♥ X GARUDA

HARIMAU MUDA BOLEH ! 


Be My Commentors and Likers Oke ;]

Tutorial Nak Cari Blog ID

Ha..assalamualaikum dan salam sejahtera semua >.<
Sementara masih tengah mood cool and rajen ni.. baek buat tutor an..hui3.. :)
Tutorial Cari Blog ID ni lah paling senang skali !
First Dashboard >> Design >>  Page Elemants ..

[tekan picture untuk lebih BESARR PUNYEAA]

haa...tu la blog ID tunggu apa lagi ? picit memicit jer button SAVE tuh ! ;D


Be My Commentors and Likers Oke ;]

Tutorial Cara Nak Ambil Url Gambar

Tutorial  Cara nak ambik Url Gambar


Before that , bagik salam duluw ! Assalamua'laikum yaww ~ nak ikot tutorial x bleyh stress2.. kene steady jewr ...hihihihi... Okey Now dh LINE CLEAR 

First korang boleh ambil Url Gambar dengan dua cara samaadda cara

-Ambil Gambar Dekat Google ataupun
-Gambar yang dibuat sendiri

Okey2 jangan geloboh sangat .. aida akan ajar satu demi satu okiey ? Bertenang .
First aida akan wat tutor 
1.CARA AMBIL GAMBAR DEKAT GOOGLE dulu...
Pergi Google >> Klick Images (kat bahagian atas) >> Search Gambar yang korang Nak ..

Contohnya aida nak cari doodles muslimah

bila dah kuar gambar2 yang korang nak
* right click ,.. Copy Image Url *
Siap ~ and pastekan dekat tempat yang korang nk paste Okiey ?*
cara kedua pulak ialah :
2.CARA MENGAMBIL URL GAMBAR YANG DICREATE

First. creaet je lah ape pon..jangan create rumah sudah (.) huhu..
contohnya kalau aida create BG BLOG ..
ni bukan aida yang create okiey ? tapi kalau nak belajar cara nak create background blog 


Dah create ? ok now pergi sini pulak >> PHOTOBUCKET

dah pergi korang register [yang belum ada] ..yang dah ada LOG IN . tekan Upload cari gambar yang korang nak tu..bila dah siap upload korang pegi  tekan go to Albums..sentuh jangan tekan gambar yang korang upload tadi...ada keluar empat bahagian kan ? tekan je kat Direct Link tu.. 
dah ? Ok ! SIAP ! ^-^ senang kan :)






Be My Commentors and Likers Oke ;]

Doakan Aida

Hello and Assalamua'laikum --
Haaa....doa'kan aida untuk mendapat SEJUTA RINGGIT  Di Sejutaa Ringgit Money Drop Okey ?
huqmm... mungkin Klau korang tercari-cari kat kaca tb korang . mungkin takkan nmpak batang hidong aida kan.. sapa suruh korang carik . x abez post lagi ni .. baca dulu . haa....aida ni jenis apa orang cakap
terpengarohngan tb lah kononnyea  
sebab aida rasa macam best kan ? main money drop nih ? hik hik :]]
kekadang aida follow la gak channel niyh tapi ada yang frast ngan jawaban depa ada yang metoii jugak answers depaa ;D ha..senang kata saya ::
Bio Aq Yang Masok , kan sennaang ! ;D
hwui-hwui .. hik3 .. tecengang kata orang
Bukqn kah kene umo atas 18 taon kew ?
alahai .. pesal lembab sangat aida main secara LIVE KAT INTERNET ,  BUKAN LIVE KAT TB lah cik... oii....hihi... Nah , nak main skali jomm ,.. Next Live playing game ialah pada :

Ahad This Week , 1 January 2011 , 10 malam
                                       

haa..amacam ? mau join register jomm =_=' 

Sini-sini >> Money Drop MALAYSIA !

hurgh =_= xpalah ...
Sharing Is Caring Rite ? ^-^
//Okie ^-^ Bubbye doa'kan Aida keyh // 

-Assalamua'laikum-

Be My Commentors and Likers Oke ;]

Tutorial Sidebar title Background

haaa...skarang ni nak wat tutorial Sidebar title Background pulak Okey ?

First Dashboard > Design > Edit Html > Expand widget

CTRL + F :  h2 {


Bila dah jumpa Copy code nih :


text-align:center;
text-shadow: 2px 2px 3px #FFFFFF;
font: 23px lemons can fly;
color: #000000;
border-top: 2px solid #FFFFFF;
  border-left: 2px solid #FFFFFF;
  border-right: 2px solid #FFFFFF;
  border-bottom: 2px solid #FFFFFF;
  -moz-border-radius: 15px;
  -webkit-border-radius: 15px;
background: url(URL BACKGROUND);
pastekan di bawah kod pertama tadi
kalau tadkk ERROR save --
Be My Commentors and Likers Oke ;]

Tutorial Buat Background sendiri

haaaa.. nak tau buat bg cmna ? ni entry sambungan ni >> sini !

First copy duluw Code ini >>
<style>
body {
background-image: url('URL BACKGROUND');
background-attachment: fixed;
background-repeat: repeat;
}
</style>

 Url Background tukarkan dengan Url korang..... copy Direct Link okey ?
bOLeh  Upload di sini untuk ambil direct link >> Photobucket 

bila dah dapat direct link pastekan kat Url Background tu .......

then : Dashboard > Design > Page Elemants > Html/Javascript 

Pastekan kat situh ? Any Questions :

p/s : kalau nk tempah background korang boleh pergi link sini :


kalau korang nak create sendiri pilih size :::

600x600 ..

okeyh ? any Questions ?? Comment yapzz . >.< :)

Be My Commentors and Likers Oke ;]

my one and only background :)

hihihihi..tadi aq tngh decorate couzin aq mia blog . pas tu , dia nak wat soccer girl lah..soccer kid lah,...mcm2 la...pas 2, nak cari BG  pulak takde haishhh.. x putus asa lagi niyh...pikio..pikio..pikio ,... tak silap hari tu terbaca entry Buat BG sendiri dekat Fiz Graphic punya belog dot com . hiihi.. try lah boatt sendiri . tengok2 jadi... tapi x secantekk korang punya :)
pas 2, alang2 tuh boat la jugak kat diri sendiri .. ihihihi..kata orang
mana aci wat kat kaw . aq xde ?? 
 hihihihi.. tapi mesti korang tertanya-tanya .. mna dia bg tu ? haa...tu la, lambat sangat ..
padan muka dh delete pon c(; hihikikikihkikh . nah . xpea2 masih lagi ada can nak tngk :



haaa...amek ko .. amacam ? okey ? kwui..kwui..
whatever je la...nama header pown dh taw 
DESIGN ORIGINALLY BY AIDA


okiey . thanks luahkan masa bersam ^-^ bye . 
assalamualaikum .

Be My Commentors and Likers Oke ;]