Message Aboard For Visitors

Free Gift For U All ;] cepat tekan !

Saturday, 31 December 2011

Tutorial : Ayat di bawah Setiap Post

wahh .. lame x post ^-^ erm rindunye korang ^^ c[;
Assalmualaikum dan salam sejahtera , salam 1 malaysia .. saya yang berbahagia puan seri --- Oopss ! ni nak buat tutor ke nak bagi ucapan ni ? haa.. * sabo je le..* now kitte ajar...ada ayat di bawah setiap entry..gini....


sudeyhh nampekk ? haa..ikuti steps2nyer okiey^^

1. Dashboard - design - edit html 
2. Ctrl + F  search Code 
<data:post.body/>
Dah jumpe ? Now CopyCat Code Ni pularkk :
<hr/><center>Your Words !</center><hr/>
Done honey ? *maduu* apa lagi dehh ..picit sjaa button SAVE !
=guDlUck!= 






Be My Commentors and Likers Oke ;]

tutorial : Rainbow Link ^-^

Haa...assalamua'laikum and salam sejahtera for bloggishh ^-^
Bertemu lgi kita di entry ni :]
Tutorial rainbow link ? x tau aper ? korang try je buat ! sebab tutor ni simple hnya menggunkn Html/javascript je okey ? dan korang sentuhkan cursor korang kt link, nmpakla hasilnye.. Now ...kite ajar :]
Dashboard > design > html/javascript ...
Copy Code Inih ::
<script src="http://fwzynn.googlepages.com/rainbow.user.js" type="text/javascript">/*********************************************** * Script edited by Ynn at http://fwzynn.blogspot.com/* Please keep this notice intact***********************************************/ </script>
Done copying ? Paste di ruangan html okiey ?
//sekian . assalamualaikum // 

Be My Commentors and Likers Oke ;]

Thursday, 29 December 2011

Freebies : Buttop Top [#style 2#]

Hoho ! kite kembali bertemu skali lageyy ! *for old readers* haha..tetibe je kan malam ni aida rajen sangiatt ! xD huhuhuhu.. sebab aida rasa bored lhaa kat rumah . ye la kann 2011 bulan 12 . bulan cuti skola bukan wat pe pown ! baek ittew skoul dapat lhaa jugak ilmu . bukan ilmu hitam okey ! hahaxx...ni freebies style 2 punya okeyh 

BUTTON TOP

http://i1207.photobucket.com/albums/bb477/Aida_Syafiqa/1-1.png
http://i1207.photobucket.com/albums/bb477/Aida_Syafiqa/2-1.png
http://i1207.photobucket.com/albums/bb477/Aida_Syafiqa/3-1.png

 Enjoy guna yeah ~ = SELAMAT MENGGUNA^^=



Be My Commentors and Likers Oke ;]

Freebies : Button Top

Haaa :] aSSalamua'laik0m and salam sejahtera :3 kepada semua readers :] Aida Boring la xD x tau nak watpe;D
..lagipun , Aida ade teringat-lah x silap ada orang InBox Kat Aida suroh Buat FREEBIES xD ! aida rasa baek kite makbolkan permintaan dia xD haha .. Acehh , dah macam putri raja dah tengok . takpala ..lagipun PageFreebies Aida tu Kosong ajee :] daripado kite biarr Kosong nanty berhant0e pulak kan . Jom aida nak kasi freebies kat U all .. Freebies ni Original From me Ok . Semua Benda di blog ini are originally from Aida 

FREEBIES BUTTON TOP

http://i1207.photobucket.com/albums/bb477/Aida_Syafiqa/1.png
http://i1207.photobucket.com/albums/bb477/Aida_Syafiqa/2.png
http://i1207.photobucket.com/albums/bb477/Aida_Syafiqa/3.png




Be My Commentors and Likers Oke ;]

Wednesday, 28 December 2011

Tutorial : Download Photoscape Version Baru

Haa .. Yang Ni punya NEW VERSION kalau korang guna yang photoscape ni best sikit sebab Ada kelebihan yang mantap ( ! ) sepertinya kita lerbih senang unutk Membuat Doodles ... First of all Korang Pergi link Ini


Bagi sesiapa yang dah ada photoscape Skip step tu ..

Then , Bukak photoscape anda :) Ada keluar Pop-Up Box kan ? Tekan Yes and then.. Ada keluar satu Link di internet .. Ada tiga pilihan yang itu Suka hati Korang Nak Pilih Software ape ..Kalau aida pilih yang Softonic Downloarder tuh :) ... tekan download apa semua tuh .. ikut arahan dia..bila dah siap download anda sudah sedia untuk menggunakannya = SELAMAT MENCUBA= ^^


Be My Commentors and Likers Oke ;]

Tutorial : Scroll Bar Archive

Kali ni Aida nak ajar cara membuat Scroll Bar In Archive kepada siapa yang tercengang ape mende lah tu ?
Mari sini ittew tunjuk Okeyh =


sudahh tenguk ? Haa Paham Kan ? yang ada Scroll BAr tu ..
Mari ittew teroskan dengan Tutorial Kitee ...... First Of All cam besaaa log in kalau x cmne nk uat an ...hahah
Design - Edit html - Tick Expand Widget
Ctrl + F search Code Ini :  <div id='ArchiveList'>
Done Searching U jumpa x ?
Dekat atas  <div id='ArchiveList'> tu ... ayat ni kan 
<div class='widget-content'>

Delete <div class='widget-content'> Dan gantikan dengan code ini =
<div class='widget-content' style='overflow:auto; height:200px'>
 and .. tunggue ape lagi >? SAVE = SELAMAT MENCUBEYY = ;D


Be My Commentors and Likers Oke ;]

Tutorial : Hilangkan Navbar [navigation]

Haaa :] entah kenapa tangan -ku ni rajen tetaip-menetaip tutor pagi2 butey nie :]
Actually, ada kawan aida ni request tau :\ dia cakap :: Hang wat la tutor banyak sikit bawu famous ... :]
HAHA -__- oke2 .. Nie pun sebb kawan kalau x lame dah aku flying hand .. hahah 
Selalunya tutor ni untuk NEW BLOGGERS and bg sape yang x tahu boley rujuk gambar bawoh :-


Dah ? tahu dah ? ok..continue with tutor kieta ..

1 -Dashboard - Design - Edit Html - 

Ctrl + F cari - 
/* Variable definitions
Dah ? Now CopyCode Nie Pulak -
#navbar-iframe {display: none !important;}
*pastekan Code tu DIATAS code pertama tadi okeyh ? = GudLuck / Selamat mEncobaa=


Be My Commentors and Likers Oke ;]

Tuesday, 27 December 2011

Cara Membuat Header [Non-Transparent]

First >> Download Photoscape dulu (.)

-Photoscape Free Software-


Dah ? Habis Download dah ?

Second >> Bukak Photoscape kalau x mcm mne nk boatt kan ? huhu ..

Steps...Ikut Gambar Di bawoh ---


pilih editor...


tekan new photo...... , adjust lebar/tinggi header sendiri...


tekan object , ...tekan gambar kecil tu..pilih gambar kesukaan..drag lah ketempat yang mahu 


tekan pulak icon "T" kat bawah tu... adjust tulisan mengikut kesesuaian ...


drag ke tempat yang dikehendaki....


and Save !

itu saja = Gud LucK ! ^-^=
Assalamua'laikum W.H.B

Be My Commentors and Likers Oke ;]

My Malaya Tiger :'')

assalamua'laikum :'')
siot..siot..[boboi RL] huhu. aq dh jaangket sama itu Fynna ! 
Malam2 Bute Ni .. P0st pasal Harimau muda
Harimau Muda --> Malaya Tiger ^-^
kata FYNNA ::
BIAR BETUL KAW , IKA ? SERIUS KAH NI .. NK POST PASAL BOLA ? 
dengan slamber badaknye mulutku mengeluarkan kata-kata ::
HAA LA , . ! BETULLA ! TAKKAN NAK MAIN2 KOT ! ERR .. =_='
hwui3..betulla :)

HARIMAU MUDA [MALAYSIA]

i hate INDONESIA ,
i love MALAYSIA .

mengapalah kejam sangat Indonesia >?


Indonesia Cakap --
malaysiaL

Malaysia cakap --
indUnesia a.k.a Garu dada kuw [garuda]


haha..amacam ? sempoii tak ? >.<

Apa2 pun Wish U luck For everything
GO HARIMAU MALAYA 
FIGHT WITH THEM ♥ X GARUDA

HARIMAU MUDA BOLEH ! 


Be My Commentors and Likers Oke ;]

Tutorial Nak Cari Blog ID

Ha..assalamualaikum dan salam sejahtera semua >.<
Sementara masih tengah mood cool and rajen ni.. baek buat tutor an..hui3.. :)
Tutorial Cari Blog ID ni lah paling senang skali !
First Dashboard >> Design >>  Page Elemants ..

[tekan picture untuk lebih BESARR PUNYEAA]

haa...tu la blog ID tunggu apa lagi ? picit memicit jer button SAVE tuh ! ;D


Be My Commentors and Likers Oke ;]

Tutorial Cara Nak Ambil Url Gambar

Tutorial  Cara nak ambik Url Gambar


Before that , bagik salam duluw ! Assalamua'laikum yaww ~ nak ikot tutorial x bleyh stress2.. kene steady jewr ...hihihihi... Okey Now dh LINE CLEAR 

First korang boleh ambil Url Gambar dengan dua cara samaadda cara

-Ambil Gambar Dekat Google ataupun
-Gambar yang dibuat sendiri

Okey2 jangan geloboh sangat .. aida akan ajar satu demi satu okiey ? Bertenang .
First aida akan wat tutor 
1.CARA AMBIL GAMBAR DEKAT GOOGLE dulu...
Pergi Google >> Klick Images (kat bahagian atas) >> Search Gambar yang korang Nak ..

Contohnya aida nak cari doodles muslimah

bila dah kuar gambar2 yang korang nak
* right click ,.. Copy Image Url *
Siap ~ and pastekan dekat tempat yang korang nk paste Okiey ?*
cara kedua pulak ialah :
2.CARA MENGAMBIL URL GAMBAR YANG DICREATE

First. creaet je lah ape pon..jangan create rumah sudah (.) huhu..
contohnya kalau aida create BG BLOG ..
ni bukan aida yang create okiey ? tapi kalau nak belajar cara nak create background blog 


Dah create ? ok now pergi sini pulak >> PHOTOBUCKET

dah pergi korang register [yang belum ada] ..yang dah ada LOG IN . tekan Upload cari gambar yang korang nak tu..bila dah siap upload korang pegi  tekan go to Albums..sentuh jangan tekan gambar yang korang upload tadi...ada keluar empat bahagian kan ? tekan je kat Direct Link tu.. 
dah ? Ok ! SIAP ! ^-^ senang kan :)






Be My Commentors and Likers Oke ;]

Doakan Aida

Hello and Assalamua'laikum --
Haaa....doa'kan aida untuk mendapat SEJUTA RINGGIT  Di Sejutaa Ringgit Money Drop Okey ?
huqmm... mungkin Klau korang tercari-cari kat kaca tb korang . mungkin takkan nmpak batang hidong aida kan.. sapa suruh korang carik . x abez post lagi ni .. baca dulu . haa....aida ni jenis apa orang cakap
terpengarohngan tb lah kononnyea  
sebab aida rasa macam best kan ? main money drop nih ? hik hik :]]
kekadang aida follow la gak channel niyh tapi ada yang frast ngan jawaban depa ada yang metoii jugak answers depaa ;D ha..senang kata saya ::
Bio Aq Yang Masok , kan sennaang ! ;D
hwui-hwui .. hik3 .. tecengang kata orang
Bukqn kah kene umo atas 18 taon kew ?
alahai .. pesal lembab sangat aida main secara LIVE KAT INTERNET ,  BUKAN LIVE KAT TB lah cik... oii....hihi... Nah , nak main skali jomm ,.. Next Live playing game ialah pada :

Ahad This Week , 1 January 2011 , 10 malam
                                       

haa..amacam ? mau join register jomm =_=' 

Sini-sini >> Money Drop MALAYSIA !

hurgh =_= xpalah ...
Sharing Is Caring Rite ? ^-^
//Okie ^-^ Bubbye doa'kan Aida keyh // 

-Assalamua'laikum-

Be My Commentors and Likers Oke ;]

Tutorial Sidebar title Background

haaa...skarang ni nak wat tutorial Sidebar title Background pulak Okey ?

First Dashboard > Design > Edit Html > Expand widget

CTRL + F :  h2 {


Bila dah jumpa Copy code nih :


text-align:center;
text-shadow: 2px 2px 3px #FFFFFF;
font: 23px lemons can fly;
color: #000000;
border-top: 2px solid #FFFFFF;
  border-left: 2px solid #FFFFFF;
  border-right: 2px solid #FFFFFF;
  border-bottom: 2px solid #FFFFFF;
  -moz-border-radius: 15px;
  -webkit-border-radius: 15px;
background: url(URL BACKGROUND);
pastekan di bawah kod pertama tadi
kalau tadkk ERROR save --
Be My Commentors and Likers Oke ;]

Tutorial Buat Background sendiri

haaaa.. nak tau buat bg cmna ? ni entry sambungan ni >> sini !

First copy duluw Code ini >>
<style>
body {
background-image: url('URL BACKGROUND');
background-attachment: fixed;
background-repeat: repeat;
}
</style>

 Url Background tukarkan dengan Url korang..... copy Direct Link okey ?
bOLeh  Upload di sini untuk ambil direct link >> Photobucket 

bila dah dapat direct link pastekan kat Url Background tu .......

then : Dashboard > Design > Page Elemants > Html/Javascript 

Pastekan kat situh ? Any Questions :

p/s : kalau nk tempah background korang boleh pergi link sini :


kalau korang nak create sendiri pilih size :::

600x600 ..

okeyh ? any Questions ?? Comment yapzz . >.< :)

Be My Commentors and Likers Oke ;]

my one and only background :)

hihihihi..tadi aq tngh decorate couzin aq mia blog . pas tu , dia nak wat soccer girl lah..soccer kid lah,...mcm2 la...pas 2, nak cari BG  pulak takde haishhh.. x putus asa lagi niyh...pikio..pikio..pikio ,... tak silap hari tu terbaca entry Buat BG sendiri dekat Fiz Graphic punya belog dot com . hiihi.. try lah boatt sendiri . tengok2 jadi... tapi x secantekk korang punya :)
pas 2, alang2 tuh boat la jugak kat diri sendiri .. ihihihi..kata orang
mana aci wat kat kaw . aq xde ?? 
 hihihihi.. tapi mesti korang tertanya-tanya .. mna dia bg tu ? haa...tu la, lambat sangat ..
padan muka dh delete pon c(; hihikikikihkikh . nah . xpea2 masih lagi ada can nak tngk :



haaa...amek ko .. amacam ? okey ? kwui..kwui..
whatever je la...nama header pown dh taw 
DESIGN ORIGINALLY BY AIDA


okiey . thanks luahkan masa bersam ^-^ bye . 
assalamualaikum .

Be My Commentors and Likers Oke ;]

Friday, 23 December 2011

Peristiwa Pahit / Tawar !

wit....wit....assalamua'laikum dan salam sejahterq kepada Readers ! ^-^
Hiup2..hari ni AIDA nk gitau Korang PERISTIWA PAHIT DAN TAWAR !
petang tadik, family dari KeLantan maii, pas 2, ajak mereka pergi makan2 kat tepi pantai Teluk Bayu ni jerr...Aida makan Nasi Goreng AND MILO AIS pas 2, sedang best2 and Terbaik Punya Sembang ...tiba2 aida RASA MACAM TEREMAKAN TISSUE jee pas 2, ingat nak telan jer la... kechik je pown kan.. ala..tissue.. tapi Untuk Kepastian AIDA check Dulu and Tengok2 ade :


Maa.. ! sumpah ! masa tuh SUSPEND gylhaa rasa ku !
SEDIH :') .. Emmm.....nk wt cmne kan >? dah takdir ..
 pengajarannyea SEBELUM BERDEPAN DENGAN REZEKI BISMILLAH DULU 
Sampaiii sini jear post aida . sekian .. tQ !


Be My Commentors and Likers Oke ;]

Thursday, 22 December 2011

Tutorial Scroll Bar Comel ^-^

ape tuh ? scroll bar berworna ? bukan Scroll Box Tapi Scroll Bar x tahu jugak ape ? meh sini tengok 
::


haa...tahu dah ?
Okey .. now Starting Our tutorial -
First . Dashboard_Design_Edit Html_Tick Expand Widget
Ctrl+F cari Kod

                                                                       ]]></b:skin>

 dah jumpe ? Okey, bagi yang x jumpe tuu sorry eiqa xleh nk wat apew2 .
Now...Copy Code ni pulak 

::-webkit-scrollbar {
height:12px;
width: 12px;
background: #ffffff;
}
::-webkit-scrollbar-thumb {
background-color: #ff3399;
-moz-border-radius: 10px;
border-radius: 10px;
border: 1px solid #ffffff;
}

pastekan kod ni kat ATAS ]]></b:skin>

done? Ok . now kita Decorate ikut Cara masying2..

Warna PINK - Warna Background Scroll Bar

Warna MERAH - Warna Scroll Bar

Warna BIRU - warna Border

Colour Boleh dapatkan DI SINI

Save and Selamat Maju Jaya ! 

p/s : Kalau Nk letak Scroll Bar Bercorak kena ikut Codings ni :


::-webkit-scrollbar {
height:12px;
width: 12px;
background: #ffffff;
}
::-webkit-scrollbar-thumb {
background-image:url ('URL BACKGROUND');
-moz-border-radius: 10px;
border-radius: 10px;
border: 1px solid #ffffff;
}

gantikan URL BACKGROUND tu dengan UrL Background Korang 
Preview -- Kalau xdaa Error . Silakan Picit Memicit 
Button SAVE ! ><

Best tak? Senangkan -- Okey Assalamualaikum . Bye ;D

Be My Commentors and Likers Oke ;]

Wednesday, 21 December 2011

Biar Mimpi sampai Ke Bintang

hiuw..hiuw..malam ini Berita Hangat Sensasi ! Biar mimpi sampai ke bintang beb ! adoyaiii.. jeolous gilo aq Elfira Loy ngan Randy Pangalila . ishhh ! nape la depa amek elfira
 WHY NOT ME ? No comment rite --- ?
hihihihihi.. wouuuu ! x sabar nak tengok malam niyh . Randy ! randy ! randy ! dengar cite mcm best . Tengok okey ? malam niy Kul 9 malam tv 4 -khamis-
Jeolous pun jeolous lah , nah tengok gambar meraka :- :p ><


biar mimpi sampai ke bintang :')


eyh ... jeolous tengok :p >< hehe ..




Be My Commentors and Likers Oke ;]

Tuesday, 20 December 2011

What A great Day ^-^

wah ... what a GREATT MORNING 0_0 segar mataa ni . sbb puas tido. bangun kul 10 . hihi. yer laa..mmng la puas tidoo sebb malam tadi tido kul 12 lebeyh . tuu bukan paling lewat bagi aida . tu paling awal paling lambart aida penah tido kul 4 pagi 0_0 ? hihi,, apa tengok2? errr..
*ngada-ngada saitt* hihih...korang lark pe cite ? komen-komen .. and lagi satu membuart kan aku ada MOOD nanak bangun -_- hihi.sbb ada cousin aku FYNNA ! >< hihi . nahh amek kau blog dia: tekan tau !





Be My Commentors and Likers Oke ;]

Monday, 19 December 2011

Menyesal Dengan Natang Tu =_='

hahah..anda pelik dengan perkataan NATANG ? sudah tentu ! sebab xdee pun wujud perkataan NATANG tuh. okey2 . nk tau natang ape ? natang tu sebeno-benonyer datang dari negeri klate.. "nate gapo tuh ?'' HIK3 .. nate berokk niyhp.. kih3... natang TIMELINE NI .. kat faceboook menyesal gilewr wat tu ! ish.. dh lupe ? nah puihh .. kaw tengok la sendiwi kat bawoh ni ... LINK DIA 
Okey? dah tengok . mmng ada banyiak tutor untuk delete . tapi aida x wety , ad paham ?
maklumlah .. kanak 2 ! hik3 .. k. bai2 

Be My Commentors and Likers Oke ;]

Friday, 16 December 2011

Ahamdulillah , hajat kesampaian ^-^

huh ? hajat kesampaian ? adoishhh...hajat ape lak dh niii ??? hihi..okiey2 aida sebenarnya sbelum ni aida tingin nk ADD GADGET ATAS HEADER tapi disebabkan ikut tutorial Blog Cik NurFarah ..tak menjadi :'( aida sedih sangat . mula daripadaa situ aida dah berputus asa . ada  satu hari ni pulak, aida search tutorial dekat kak lyssa punye blog.. tengok2 ada add gadget atas header.. so, aida pun tekan la... aida try gune dia punye tutor sebab lain daripada blog kak farah tu.... so, MENJADI ! alhamdulillah...p/s aida x marah kt kak farah ..ye la kann...mungkin blog aida tak sesuay ngan tutor diyya ^-^ :)





Be My Commentors and Likers Oke ;]

Tangan Ribenaku Ini ^-^

kerja tangan kanak2 ribena ku ini :)) hihihi...mesti korang tercekang ngan tajuk entry ni kan ?

ye la2....aida gtauu. sebeno-benonyea..aida ada lukis doodle dari photoscape. photoscape ni tempat edit2 yang mudah :) aida suke gune photoscape selalunyea nampak orang gune photoshop kan lukis ? aida bukan takde :)) aida ade siap beli lagi 10 ringgit .. tapi sayang , aida xtau nk gune ? hihi .. urm :") okiey ? nak engok aida punya doodle ? hihihih nah .. ambek kau !

nk gelark? gelark lah puas2 tapi dengan syarat gelak kat kotak Commnet ! 
hehe .. peace ! bubbye :)


Be My Commentors and Likers Oke ;]

TimeLine Facebook ^-^

 first korang pergi sini ... magic..magic..magic
second korang tekan GET TIMELINE ..
pas 2.. ada keluar profile korang kan ? scroll atas sikit ada tulis
Photo ape kebendenye tah la.. tekan klick Photo cover pas 2, adjust2 lah... then click Done kot..
hehe tak ingat dah =_=' click profile ..
maka terjadilah Timeline anda , syuke tutor ni ? coment/like !
beginilah profile anda ....




Be My Commentors and Likers Oke ;]

tutorial favicon

tutorial favicon ni biasanya for new bloggers.. selalunya untuk old bloggers diorang dah pasang ^_^ . okey tak kisah la new kah old kah . ikut tutor ni okeyh ^_^ first untuk sapa yang tak mengenali FAVICON tu apa rujuk gambar di bawah ..wah..dh mcm cikgu dah .. hihi 

klick untuk lebih BESORR ! 

ok ...

1. design--page elements--atas tu ada tulis favicon . tekan situ ..
then upload gambar yang korang wat tuh ..

PERINGATAN !
p/s : pastikan size dia kecil tidak lebih dari 26 .
Okey :]] thanks !





Be My Commentors and Likers Oke ;]

Thursday, 15 December 2011

Tutorial iPod Comel ^-^

iPod comel ? WAHH ... Aida nk bagi ke ni ? tak...bukan..jnngn salah paham dulu ^_^ kang perasan pulak.. hihik .. iPod comel yang yang ada kt blog tu lah .... tengok kat bawah picture ni...


nampak ? okey now...

korang pergi dekat sini :: DISCO MAINAN  !
dah ? korang cari lagu korang ....

tekan icon [ + ]

pilih la berapa banyak korang nak add lagu kt playlist korang ..

k, dah ? kat atas tu ada CUSTOMIZE . tekan kat situ .pilih jenis iPod korang ^_^

korang boleh edit2 lah warna dia tu...then , tekan save playlist korang bubuh la details apa2 yang disuruhnya ... and dah kan ? tekan SIGN UP.

dia akan keluar satu kod . copy paste kat HTML/JAVASCRIPT korang okeyh :)).




Be My Commentors and Likers Oke ;]

Holiday Boring/Best ?

Hyep , . ! npee laa cuti skola ni boring sangat ? ishh.. xtauu nk wt pe.
tapi best gak , ! brue2 ni aida and family pergi bercuti kt K.L bukan Kandang Lembu tauu ! hikihik
first day kiteorang smpai : MUZIUM NEGARA 
second day : pegi BERJAYA TIMES SQUARE and KL TOWER ! ^_^ 
third day : KLCC and Bubbye K . L ... :') Best...



tibe2 jee kan ? ada gambar ni . hehek !
oke2 byebye . :]



Be My Commentors and Likers Oke ;]