Message Aboard For Visitors

Free Gift For U All ;] cepat tekan !

Tuesday, 27 December 2011

Tutorial Cara Nak Ambil Url Gambar

Tutorial  Cara nak ambik Url Gambar


Before that , bagik salam duluw ! Assalamua'laikum yaww ~ nak ikot tutorial x bleyh stress2.. kene steady jewr ...hihihihi... Okey Now dh LINE CLEAR 

First korang boleh ambil Url Gambar dengan dua cara samaadda cara

-Ambil Gambar Dekat Google ataupun
-Gambar yang dibuat sendiri

Okey2 jangan geloboh sangat .. aida akan ajar satu demi satu okiey ? Bertenang .
First aida akan wat tutor 
1.CARA AMBIL GAMBAR DEKAT GOOGLE dulu...
Pergi Google >> Klick Images (kat bahagian atas) >> Search Gambar yang korang Nak ..

Contohnya aida nak cari doodles muslimah

bila dah kuar gambar2 yang korang nak
* right click ,.. Copy Image Url *
Siap ~ and pastekan dekat tempat yang korang nk paste Okiey ?*
cara kedua pulak ialah :
2.CARA MENGAMBIL URL GAMBAR YANG DICREATE

First. creaet je lah ape pon..jangan create rumah sudah (.) huhu..
contohnya kalau aida create BG BLOG ..
ni bukan aida yang create okiey ? tapi kalau nak belajar cara nak create background blog 


Dah create ? ok now pergi sini pulak >> PHOTOBUCKET

dah pergi korang register [yang belum ada] ..yang dah ada LOG IN . tekan Upload cari gambar yang korang nak tu..bila dah siap upload korang pegi  tekan go to Albums..sentuh jangan tekan gambar yang korang upload tadi...ada keluar empat bahagian kan ? tekan je kat Direct Link tu.. 
dah ? Ok ! SIAP ! ^-^ senang kan :)






Be My Commentors and Likers Oke ;]

0 ,00 sms yang Aida Dapat:

Post a Comment